Premierul Maia Sandu reclamă faptul că Procuratura Generală „doarme și nu întreprinde nimic” vizavi de încercarea unui „grup criminal organizat” de a privatiza sanatoriul „Moldova” din Truskaveț și sanatoriul „Zolotaia niva” din Sergheevka, Ucraina, ambele aparținând Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

Maia Sandu a declarat în ședința de astăzi a Guvernului că în spatele acestei grupări ar sta deputatul democrat Vladimir Andronachi. 

„Sunt abuzuri împotriva cetățenilor R. Moldova. CNSM trebuie să ia toate măsurile să oprească aceste abuzuri. Se pare că în spatele acestui abuz stă, în cazul „Zolotaia niva”, același Andronachi, ca și în cazul sanatoriului de la Truskoveț”, a declarat premierul.

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a solicitat ca probele să fie prezentate instituției pe care o conduce, pentru a fi cercetate. 

Amintim că fosta conducere a Agenției Proprietății Publice a plasat, pe 14 iunie curent, un anunț privind vânzarea sanatoriului „Moldova” din Truskaveț, Ucraina. Experții au afirmat că prețul anunțat este mult mai mic decât cel real.

Sursa: Ziarul Național