Andrei Năstase a cerut ridicarea imunității unei persoane care nu are imunitate parlamentară. Ministrul de Interne nu și-a recunoscut gafa și a încercat să caute justificări.

„Cer în mod imperativ ridicării imunității procesuale a numitului Plahotniuc și bineînțeles a complicelui său Shor și altor deputați implicați în procesul de uzurpare a puterii în stat”, a declarat Andrei Năstase. 
La un moment dat, Năstase a fost întrebat: „Dumneavoastră ați menționat că ați solicitat ridicarea imunității parlamentare lui Plahotniuc și Shor. Ați spus că și alți deputați. Dacă ne puteți da și niște nume?”
 
Andrei Năstase: Vă pot da un nume. Spre exemplu dacă vreți Dudnic. Este un deputat pe nume Dudnic”.
 
Jurnalist: „El nu este deputat”.
 
Andrei Năstase a început să-și justifice declarația menționând că: „am spus și despre alte nume”.
„M-ați întrebat. Domnul Dudnic era deputat în momentul în care a venit cu inițiativă astfel încât judecătorul Dolea să poată pleca de acolo cu satisfacția că va avea o pensie. Despre acest lucru am declarat la Procuratura Generală. Legat de imunitatea parlamentară. M-ați întrebat de imunitatea parlamentară, iată de ce, cer și pe această cale ridicarea imunități. Legat de Plahotniuc am cerut și insist pe inițierea cauzei penale și ridicarea imunității cât și a altor deputați care s-au făcut vinovați de uzurparea puterii în stat. Care sunt acești deputați e bine să o stabilească PG și procurorul de caz”, a adăugat Năstase. 
Corneliu Dudnic și-a încheiat activitate în calitate de deputat odată cu încheierea activității Parlamentului de legislatura a IX-a. Deci Dudnic nu mai are imunitate parlamentară și nu este necesară ridicarea acesteia în caz de urmărire penală.