Directorul companiei Traduno Technologies Andrei Spânu, candidatul cu numărul 26, în lista ACUM de la parlamentarele din februarie s-a ales cu o funcție în cabinetul condus de Maia Sandu. Acesta va ocupa fotoliul de secretar general al Guvernului. Decizia a fost anunțată astăzi de prim-ministru.

Directorul companiei Traduno Technologies Andrei Spânu a obținut în doi ani salariu de 419,8 mii de lei, iar alte 13,2 mii de lei – dividende de la un depozit bancar.

Însă cel mai mare venit – 350 mii de dolari, conform declarației, Spânu l-a obținut din activitatea companiei OneTwoStart LTD, înregistrată în China. În afară de aceasta, el a primit îndemnizație pentru îngrijirea copilului, în sumă de 73,7 mii de lei și a câștigat 17,9 mii de lei din vânzarea cotelor în companiile Travod Limited și Wordminds Limited.

Lui Spânu îi aparține și compania Wupp LTD, însă el nu a declarat niciun venit din activitatea acesteia. Familia Spânu mai are în proprietate două terenuri agricole: unul cu suprafața de 0,32 hectare, în valoare de 4,2 mii de lei și unul cu suprafața de 0,05 hectare, care valorează 449,8 mii de lei.

Familia lui Spânu deține o casă cu suprafața de 125 m.p., care costă 1,5 milioane de lei și un apartament cu suprafața de 104 m.p., în valoare de 732 mii de lei, precum și o încăpere cu suprafața de 3 m.p. La fel, familia Spânu mai are două automobile: Audi Q5, în valoare de 380 mii de lei și Volkswagen Tiguan, care costă 251,3 mii de lei (anii de producție nu sunt menționați). Pe conturile bancare ale acestei familii sunt 222,3 mii de lei și 3,1 mii de euro.

Spânu a fost viceministru al Tineretului și Sportului în Guvernul Streleț. Tot el este și fost lider al organizației de tineret a PLDM în funcția de secretar general al Guvernului.