Igor Dodon anunță că Banca Națională și Procuratura Generală nu au putut confirma veridicitatea informației publicate de liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, privind anexele din raportul Kroll-2. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit șefului statului, Procuratura Generală a inițiat mai multe acțiuni de blocare și aplicarea sechestrului asupra bunurilor mai multor persoane care ar putea fi implicați în furtul banilor din sistemul bancar.

Dodon a precizat că în cazul în care organele de anchetă vor deține mai multe detalii, s-ar putea recurge la ridicarea imunității în cazul în care este vorba despre deputați sau alte persoane de rang înalt.

El a spus că BNM și PG nu au putut să confirme veridicitatea anexelor din Kroll-2. Totuși, în paralel, instituțiile abilitate desfășoară investigații cu privire la modalitatea de scurgere a informațiilor publicate.

Sunt mai multe  cauze penale care sunt pe rol la această etapă. Banca Națională este încontact permanent cu Procuratura Generală, în contact cu Kroll. Informațiile despre unele anexe din Kroll-2, nici Banca Națională, nici Procuratura Generală nu au putut să confirme dacă sunt veridice sau nu. Solicitarea din partea noastră a fost ca organele care au avut sau au acest raport cu toate anexele, cu beneficiarii finali, să confirme sau să infirme informațiile care au apărut în presă. Paralel să facă investigații de unde puteau să apară aceste informații în presă”, a declarat el.

Amintim că Renato Usatîi a ieșit zilele trecute într-o conferință de presă la care a prezentat un act despre care pretindea că e o copie a raportului Kroll și declara că în acesta se regăsește și numele lui Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat. Ulterior, el a oferit accesul presei pentru a stoca toate informațiile prezentate.