(UPDATE) Viorel Melnic anunță că și-a depus mandatul din cauza că actuala coaliție din Parlamentul Republicii Moldova „este una situativă și se manifestă mai mult printr-un comportament de răzbunare și eliminare politică, inclusiv a profesioniștilor, decât o stare de emancipare succedată de promovarea reformelor integraționiste în UE sau, altfel spus, o salvare a națiunii!”.

Știrea inițială:

Deputatul neafiliat Viorel Melnic și-a depus mandatul. Decizia vine după ce acum o oră liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a anunțat că parlamentarul urma să demisioneze în schimbul unor garanții că nu va fi tras la răspundere în dosarul „furtului miliardului”.

Informația despre cererea de demisie a lui Melnic a fost confirmată pentru Deschide.MD de Secretariatul Legislativului.

Viorel Melnic a obținut mandatul de deputat câștigând alegerile parlamentare în calitate de candidat independent în circumscripția nr. 48 (Slobozia, mun. Tiraspol și Bender) din regiunea transnistreană.

Melnic este cumătrul lui Igor Dodon și anterior a activat în cadrul companiilor conduse de Ilan Shor.

Amintim că Renato Usatîi a declarat azi că în zilele apropiate mai mulți deputați care au acces în Parlament pe circumscripții uninominale, ar urma să-și depună mandatele. Potrivit politicianului, este vorba despre cei trei parlamentari neafiliați, Ion Groza, Viorel Melnic și Alexandr Oleinic, dar și unii deputați din cadrul fracțiunii Partidului Democrat.

Detalii: Usatîi anunță că mai mulți deputați ar urma să-și depună mandatele în zilele următoare