Vladislav Gribincea de la Centrul pentru Resurse Juridice din Moldova ar pretinde la funcția de procuror general, fosta judecătoare Domnica Manole ar putea ocupa unul dintre cele șase fotolii la Curtea Constituțională, iar Mihai Gofman s-ar vedea în fruntea Centrului Național Anticorupție. Cel puțin, așa susține deputatul socialist Bogdat Țîrdea, membru al majorității parlamentare. Țîrdea se arată „șocat” de candidaturile la funcțiile-cheie din domeniul justiției și le critică pe fiecare în parte.

Acesta spune despre Gribincea că ar putea pretinde la funcția de procuror general, deși un concurs în acest sens nici nu a fost anunțat. Țîrdea amintește, între altele, că Gribincea este finul lui Vitalie Nagacevschi, avocat al lui Vlad Plahotniuc, scrie ziarulnational.md.

Despre Domnica Manole, deputatul spune că ar fi verișoara lui Dumitru Diacov, că are mai multe dosare pierdute la CtEDO și că a decis închiderea postului de televiziune „NIT”. 

Țîrdea dezvăluie că la concursul pentru șefia CNA s-a înscris Mihai Gofman, sub supravegherea căruia au fost spălate 22 de miliarde de dolari prin băncile moldovenești. 

„Mai pe scurt, ne propun ca oamenii lui Plahotniuc să elibereze justiția de controlul lui Plahotniuc. Ce spuneți, stimați cetățeni? Le dăm acestor persoane a doua șansă?”, întreabă socialistul Țîrdea.