Demiterea lui Anatol Şalaru din funcţia de ministru al Apărării este o dovadă a cedării lui Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, faţă de Moscova, cu un impact asupra întregii securităţi regionale. De această părere este deputatul ucrainean din fracţiunea „Blocul Petro Poroşenko" Irina Friz, preşedinte al subcomitetului din Comisia pentru securitatea naţională şi apărare din cadrul Parlamentului de la Kiev.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Irina Friz a comentat în felul următor decretul semnat de Igor Dodon pentru demiterea lui Anatol Şalaru de la şefia Ministerului Apărării din Republica Moldova: “Consider că demisia ministrului Apărării al Republicii Moldova, Anatol Șalaru, inițiată de președintele nou ales, Igor Dodon, este o dovadă a cedării acestuia față de Moscova. Acest pas dăunează securității regionale și este un semnal al schimbării politicii externe a Chișinăului”.

Deputatul ucrainean este de părere că statele din fostul spaţiu sovietic, dat fiind proiectul de reconstrucţie a dominaţiei imperialiste ruseşti la nivel regional, au doar două opţiuni. “NATO sau colonia Rusiei. Să rămâi neutru, pe ce insistă Dodon, în condițiile dislocării pe teritoriul Moldovei a contingentului militar rus, este imposibil”, a mai scris Irina Friz pe reţeaua de socializare.

Sursa: Infoprut