După ce zilele trecute fostul ideolog al Partidului Comuniștilor, Mark Tkaciuk, a declarat că ar putea reveni pe arena politică din Chișinău, iată că și fostul său coleg din cadrul PCRM, Iurie Muntean, anunță că s-ar putea implica din nou în activitățile politice.

Mark Tkaciuk a declarat la finele săptămânii trecute că Republica Moldova se află într-o situaţie de instabilitate politică şi el s-ar alătura doar unei mişcări care îşi va asuma pe deplin problemele ţării.

Ulterior, la o distanță de câteva zile, Iurie Muntean a acordat un interviu pentru eNews.md în care a anunțat că Moldova are nevoie de o nouă formaţiune, care să rezolve problemele cu care se confruntă cetăţenii.

Fostul membru PCRM a declarat că, dacă revine în politică, nu se va implica în problemele geopolitice.

De precizat că anterior presa a scris că în seara zilei de luni, 24 iunie, vicepremierul rus Dmitri Kozak, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, s-ar fi întâlnit, neoficial, cu Mark Tkaciuk.

Detalii: Întrevedere discretă: Dmitri Kozak s-ar fi întâlnit cu Mark Tkaciuk

Ulterior, ex-consilierul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a negat această informație. El a scris pe pagina sa de Facebook că se află la Moscova, dar și faptul că nu intenționează să discute cu cetățenii altor țări intențiile de creare a unor organizații politice, în cazul în care acestea vor apărea.

Detalii: Tkaciuk infirmă întrevederea cu Kozak: În aceste zile am fost la Moscova

Sursele Deschide.MD ne-au comunicat că Tkaciuk a părăsit teritoriul Republicii Moldova abia în dimineața zilei de marți, 25 iunie. Acesta a zburat la Moscova (Domodedovo) cu un avion al companiei S7. Mark Tkaciuk și acum se află în capitala Federației Ruse.

Detalii: Mark Tkaciuk, prins cu minciuna. Era la Chișinău în timpul vizitei lui Kozak