Pavel Filip compară reușitele în Ucraina anunțate de premierul Maiei Sandu cu fabula „Musca la arat”. Acesta spune că la scoaterea „restricției de 90 de zile pentru transportatorii de pasageri și mărfuri” s-a lucrat timp de 2 ani și că ieri prim-ministrul doar a finalizat acest proces.

Filip scrie pe Facebook că: „Această ieșire mi-a amintit de fabula lui Donici “Musca”. Deși actualul regim se laudă cu această reușită, lucrurile stau un pic altfel”

„Pentru prima dată am discutat acest subiect cu premierul Groisman la Odessa, în septembrie 2017. Ulterior, în timpul vizitei acestuia la Chișinău în octombrie același an, am definitivat chestiuni mai concrete. Documentul care rezolva această problemă a fost semnat peste un an, în octombrie 2018, în timpul vizitei premierului Groisman la Chișinău. La această chestiune au lucrat cei mai buni experți din ambele țări. Problema a fost rezolvată după ce Kievul a îndeplinit toate procedurile interne, ieri acest proces a fost finalizat, (noi le-am îndeplinit încă la sfârșitul anului trecut). Au fost 2 ani de muncă deloc ușoară și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în acest proces. Le sunt recunoscător colegilor de la Kiev pentru că am reușit să ducem la bun sfârșit un lucru pe care l-am început încă acum doi ani”, a declarat fostul prim-ministru

Ex-premierul adaugă că „se bucură că de asta vor beneficia transportatorii”. Într-un Post-scriptum Filip mai scrie că actuala putere ar putea folosi „bagheta magică” pentru rezolvarea și altor probleme.

„Dacă totuși actuala putere a găsit bagheta magică pentru rezolvarea problemelor, îi doresc succes să rezolve cu aceeași viteză și celelalte chestiuni sensibile de pe agenda moldo-ucraineană, ca de exemplu: funcționarea Complexului Hidroenergetic de la Novodnestrovsk, finalizarea procesului de demarcare a frontierei de stat, activarea tuturor punctelor de control comun la frontieră și multe, multe altele”, susține Filip. 

Amintim că ieri după întrevederea cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky. Maia sandu a anunțat că „a fost anulată restricția de 90 de zile de aflare pe teritoriul Ucrainei pentru transportatorii moldoveni de mărfuri și pasageri”.