Tatiana Răducanu, mătușa lui Alexandru Machedon, vrea să devină judecătoare la Curtea Constituțională, după ce fotoliile de la CC au rămas vacante.

De menționat că în ultimii ani, Tatiana Răducanu este una din eroinele Nataliei Morari. Deși a pierdut 7 dosare la CEDO, Răducanu este prezentată la TV8 ca un exemplu de judecător onest și incoruptibil în Republica Moldova.

Amintim că toți judecătorii Curții Constituționale și-au dat demisia pe 26 iunie. Instituția este compusă din 6 judecători, numiţi pentru un mandat de 6 ani – doi judecători sunt numiţi de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistraturii. La moment sunt deja 9 predendenți la funcțiile de judecători ai Înaltei Curți (vezi lista).

Mai jos atașăm CV-ul Tatianei Răducanu. În decursul carierei sale, ea a activat la Curtea de Apel Chișinău, dar a fost și magistrat la Curtea Supremă de Justiție. Totuși, după cum observați, ea nu a indicat în CV funcția pe care o deține în compania nepotului său, scrie Telegraph.md