Prim-ministrul și liderul PAS, Maia Sandu, susține semnarea unui acord între blocul ACUM și PSRM în contextul alegerilor locale generale din 20 octombrie. Documentul ar presupune că cele două forțe politice nu se vor ataca în cadrul scrutinului.

În cadrul unui interviu pentru cotidianul.md, Maia Sandu a spus că este vorba despre un „acord de neagresiune în campanie”.

E o opțiune de a demonstra că putem să facem campanie pe subiecte și pe probleme. Fără să repetăm experiențele cu atacuri la persoane, cu prezența masivă geopolitică”, a declarat premierul.

Referindu-se la anumite opinii, precum că în Chișinău PSRM și ACUM ar trebui să aibă un candidat comun, Maia Sandu a spus că nu este luată în calcul o astfel de variantă, iar ambele entități politice vor avea candidați proprii.

Amintim că Igor Dodon a declarat anterior că va insista pe semnarea unui acord în contextul alegerilor locale generale din 20 octombrie cu blocul ACUM.

Noi nu putem să nu avem candidat pe Chișinău. Dacă nu noi, atunci vor apărea alți candidați pe stânga și vor apărea riscuri. De aceea, va câștiga candidatul nostru, sau va obține ca de obicei 44-48%, va arăta campania. Dar, dacă ei (ACUM – nota red.) vor înainta un candidat, trebuie să avem un acord înainte de campanie că noi nu ne atacăm. Că în momentul când câștigă unul, îi va propune celui de-al doilea funcția de viceprimar. Lui, sau reprezentanților lui. Să fie o înțelegere din start că consilierii PSRM și blocului ACUM fac majoritate în CMC, cu următoarele priorități pentru Chișinău, să lese retorica geopolitică la o parte și să discute doar problemele Chișinăului”, a spus el.

Potrivit lui Dodon, astfel de formulă poate fi aplicată nu doar în Chișinău, dar și în întreaga țară: „Este posibil, dacă va fi voință politică”.

Detalii: Dodon vrea un acord ACUM-PSRM pentru locale: Voi insista pe acest lucru