Eduard Harunjen susține că la Procuratura Generală există un proces penal pe uzurparea puterii în stat început în urma unei sesizări a lui Andrei Năstase. Ministrul de Interne a fost chemat de mai multe ori la procuratură să depună declarații însă acesta nu s-a prezentat.

„În Procuratura Generală există sesizarea domnului Năstase privind uzurparea puterii în stat de către judecătorii Curții Constituționale și președintele PDM, Vlad Plahotniuc care ar fi acționat concertat și ar fi dictat emiterea unor hotărâri ale Curții Constituționale. Acest proces este în derulare. Domnul Năstase a fost invitat de câteva ori ca să de-a declarații dar acesta nu s-a prezentat încă”, a declarat Harunjen. 

Fostul procuror general mai spune că sesizarea lui Năstase de la CSP pe numele său nu se referă la uzurparea puterii în stat dar la modul de investigare a procesului penal privind uzurparea puterii în stat. 

„Domnul Năstase și-a expus dezacordul cu faptul cât de lent merg aceste investigații. Eu nu puteam să uzurpez puterea în stat din funcția de Procuror General. Eu nu pot să particip la înfăptuirea puterii în stat”, a adăugat Harunjen.