Fostul ideolog al PCRM, Mark Tkaciuk, a mințit atunci când a anunțat că s-a aflat la Moscova în timpul vizitei vicepremierului rus, Dmitri Kozak, la Chișinău. Potrivit surselor Deschide.MD, politicianul s-a aflat în Republica Moldova.

Zilele trecute Ziarul Național a scris cu referire la sursele sale că în seara zilei de luni, 24 iunie, Dmitri Kozak s-ar fi întâlnit, neoficial, cu Mark Tkaciuk.

Detalii: Întrevedere discretă: Dmitri Kozak s-ar fi întâlnit cu Mark Tkaciuk

Ulterior, ex-consilierul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a negat această informație. El a scris pe pagina sa de Facebook că se află la Moscova, dar și faptul că nu intenționează să discute cu cetățenii altor țări intențiile de creare a unor organizații politice, în cazul în care acestea vor apărea.

În timp ce am fost la Moscova, am aflat că un oarecare Mark Tkaciuk a discutat cu Dmitri Kozak crearea unui nou partid politic. Pentru claritate, odată și pentru totdeauna, cu tot respectul față de Dmitri Kozak, vreau să spun: dacă voi avea intenția să creez o organizație politică, puțin probabil că voi discuta aceste planuri cu cetățenii altor țări. E timpul să punem capăt mercenariatului politic pe pământul moldovenesc”, a scris atunci Tkaciuk într-un mod sarcastic.

Detalii: Tkaciuk infirmă întrevederea cu Kozak: În aceste zile am fost la Moscova

Sursele Deschide.MD ne-au comunicat că Tkaciuk a părăsit teritoriul Republicii Moldova abia în dimineața zilei de marți, 25 iunie. Acesta a zburat la Moscova (Domodedovo) cu un avion al companiei S7. Mark Tkaciuk și acum se află în capitala Federației Ruse.