Preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM, Pavel Filip, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chişinău, Derek J, Hogan. Interlocutorii au discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova şi priorităţile de cooperare pe viitor.

Potrivit unui comunicat al PDM, diplomatul american a apreciat transferul paşnic al puterii, care este o dovadă de maturitate politică.

Pavel Filip a menţionat că fracţiunea PDM va face opoziţie constructivă în Parlament: nu va nega orbeşte toate proiectele, dar va susţine iniţiativele bune, cu impact pozitiv asupra cetăţenilor.

Totodată, preşedintele fracţiunii PDM a spus că îşi doreşte o atitudine obiectivă şi corectă din partea actualei majorităţi parlamentare, nu una bazată pe răzbunare şi răfuieli.

Ambasadorul Derek Hogan a declarat că în capul mesei trebuie pusă supremaţia legii. Diplomatul a accentuat rolul important al Partidului Democrat, indiferent dacă este la guvernare sau în opoziţie.

Pavel Filip a relevat că Partidul Democrat va face o analiză minuţioasă a greşelilor comise, pentru o resetare, astfel încât partidul să-şi consolideze poziţia de forţă de orientare social-democrată europeană.