Fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, vine cu o reacție după ce a fost acuzat de trafic de substanțe narcotice de autoritățile ruse.

Potrivit politicianului, această acțiune este doar una dintre acele despre care a scris zilele trecute despre amenințările la adresa mea și a familiei sale.

„Federația Rusă mi-a deschis mai multe dosare, nu cunosc numărul exact, despre fiecare am aflat din presă: fie apăreau când erau alegeri, fie atunci când Republica Moldova, sub guvernarea Partidului Democrat, lua anumite decizii care nu erau pe placul Moscovei. Toate aceste dosare sunt fantezii și încercări de a implica numele meu în niște dosare care nu au absolut nici o legătură cu mine. Interpol a respins exact pe acest motiv de hărțuire politică zeci de tentative ale Rusiei, prin care se încerca limitarea abuzivă a libertății mele de mișcare. De asemenea, am primit mesaje din partea autorităților din anumite țări în legătură cu unele acțiuni pe care Federația Rusă le-a încercat împotriva mea, prin intermediul statelor respective”, a menționat el în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Plahotniuc spune că, în aceste zile, se fac presiuni enorme din partea Moscovei și în Moldova ca să îi se facă dosare peste dosare, „în speranța că vor fi mai eficiente”.

„Sunt presați oameni ca să facă declarații mincinoase împotriva mea. Scopul final este intimidarea mea. De ce unii au încă așa mare interes în ceea ce mă privește, deși și-au luat în mod abuziv Moldova, așa cum au vrut, voi explica poate cu altă ocazie. Toate aceste lucruri care apar în spațiul public, dar și cele care încă nu se vad, însă le cunosc, explică foarte clar motivul pentru care am hotărât să iau anumite măsuri de siguranță în această perioadă”, spune el.

Fostul lider al PDM susține că ceea ce, de fapt, ar trebui să îngrijoreze opinia publică din Moldova nu este persoana lui, dar ce urmează să se întâmple foarte curând cu țara.

„Chiar dacă mă uit la toate acestea acum din afara politicii, nu înseamnă că nu-mi fac griji pentru moldovenii care așteptau o schimbare în mai bine și se vor trezi cu o țară intrată și mai tare sub ocupație străină. Așa cum am mai spus, timpul va aduce adevărul la suprafață! Important este ca trezirea la realitate să nu fie prea târzie”, precizează Vlad Plahotniuc.

Amintim că Vlad Plahotniuc, fostul președinte al PDM, dar și ex-deputatul Constantin Țuțu sunt anchetați în Federația Rusă pentru trafic de droguri, într-o anchetă care a început încă în anul 2012, și care vizează mai multe persoane din R.Moldova și Spania. Unul dintre acești membri ai grupării ar fi și Oleg Pruteanu alias Borman.

Detalii: Moscova aduce noi acuzații. Face din Plahotniuc „baronul hașișului”