Igor Dodon este de părerea că Vlad Plahotniuc niciodată nu-l va ierta niciodată pentru faptul că Partidul Democrat a trecut în opoziție. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru „Komsomolskaia pravda” din Rusia.

Dodon a spus că se simte învingător în urma ultimelor evenimente politice din Republica Moldova.

Au existat două scenarii – să ne conformăm deciziei Curții Constituționale prin care Parlamentul a fost dizolvat, sau să batem palma cu ACUM și să mergem la compromisuri... A existat riscul ca în privința noastră să fie deschise dosare penale. Nu eram siguri că cineva dintre deputați, din frică, nu va fugi și noi vom rămâne fără majoritate în  Parlament”, a menționat el.

Potrivit lui, în această perioadă au existat multe amenințări.

Îl cunosc pe Plahotniuc. Nu va lăsa asta așa. Eu sunt un om rău (răutăcios) și nu dau uitării, însă mai am mult până la el (Plahotniuc). Îmi poartă o ură personală”, a adăugat Dodon.

Amintim că în urma formării alianței dintre PSRM și ACUM, mai mulți deputați din cadrul coaliției de guvernare au declarat că în privința lor ar urma să fie deschise dosare penale. Ulterior, instituțiile statului au negat aceste zvonuri.