Președintele Igor Dodon scrie pe pagina sa de Facebook că a avut o convorbire telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis. „Am trecut în revistă întreaga agendă a relațiilor noastre bilaterale, remarcând necesitatea aprofundării acestora”, precizează Dodon.

„Am constatat cu satisfacție intensificarea contactelor la toate nivelurile și în toate domeniile de interes comun. Am remarcat faptul că România este partenerul comercial principal al Republicii Moldova. Totodată, am exprimat recunoștință partenerilor români pentru sprijinul acordat țării noastre în mai multe domenii. Sunt ferm convins că dialogul nostru strategic va fi impulsionat după formarea majorității parlamentare și a Guvernului de la Chișinău”, mai scrie Dodon. 

Președintele de la Chișinău spune „la finele convorbirii a reiterat invitația pentru Klaus Iohannis de a întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova”.

Anterior președintele Dodon l-a mai invitat pe Iohannis la Chișinău, cel din urmă însă i-a răspuns în termeni diplomatici, așa cum se cuvine la nivel de stat, că „răspunsul îl va primi la timpul potrivit”.

Detalii: Iohannis îi va răspunde invitației lui Dodon: „La timpul potrivit”