Maia Sandu anunță că pleacă săptămâna viitoare într-o vizită oficială la București, la invitația președintelui României Klaus Iohannis. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook al prim-ministrului.

Astăzi am avut o convorbire telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis. I-am mulțumit Președintelui Iohannis pentru sprijinul constant, acordat de România cetățenilor din Republica Moldova. Am discutat despre necesitatea avansării în implementarea proiectelor comune dintre România și Republica Moldova. Președintele Iohannis ne-a asigurat de susținerea domniei sale și a României în procesele de integrare europeană a țării noastre.

Îi mulțumesc Președintelui Iohannis pentru invitația de a întreprinde o vizită oficială la București pe 2 iulie. După vizita la București, mă voi afla într-o vizită oficială la Bruxelles pe 4 iulie”, a scris Sandu.

Amintim că săptămână trecută premierul României Viorica Dăncilă a transmis prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, în numele Guvernului României, pentru preluarea mandatului. Totodată, Dăncilă i-a adresat invitaţia de a efectua la Bucureşti prima vizită oficială în străinătate.

Ulterior, Maia Sandu a declarat că va decide când va merge la București doar în urma unei discuții telefonice cu Viorica Dăncilă: „Desigur că voi merge la București, dar deja după vizita de la Bruxelles”.