Indemnizaţia pentru copii a câte 200 de lei pe lună se amână din nou. Deputaţii ACUM-PSRM nici astăzi nu au inclus proiectul pe ordinea de zi a Parlamentului. Asta chiar dacă fracţiunea PDM a propus în cadrul şedinţei Legislativului ca documentul să fie examinat.

Solicit includerea pe ordinea de zi a Proiectului care este aşteptat de mii de copii. Proiectul urmăreşte ca minorii să primească până la 18 ani câte 200 de lei”, a declarat Violeta Ivanov. 

Preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a recunoscut că iniţiativa este una bună, dar că nu poate fi acceptată acum.

E o initiativă bună, dar mai întâi Guvernul să facă o revizuire şi apoi o să revenim neapărat”, a declarat Greceanîi. 

Documentul a fost aprobat în prima lectură în februarie 2019, iar pentru a intra în vigoare, proiectul de lege urmează a fi votat de Parlament și în lectura a doua. 

Inițiativa legislativă aparține deputaților Sergiu Sîrbu, Valentina Stratan și Valentina Rotaru. 

Deputații ACUMPSRM au mai respins odată proiectul de lege cu privire la acordarea unei indemnizații lunare în sumă de 200 de lei pentru copiii de până la 18 ani. 

Discuțiile despre această inițiativă vor fi reluate după ce Comisia de profil și Guvernul vor veni cu un aviz în acest sens, s-a spus acum o săptămână.

Deputații au aprobat acest proiect în prima lectură în februarie 2019. Totuși, pentru a intra în vigoare, documentul trebuie să fie votat de Parlament și în lectură finală.