Igor Dodon a semnat Decretul privind numirea în funcție a conducătorului Serviciului de Protecție și Pază de Stat: colonelul Iaroslav Martin. Totodată, noul șef al instituției a fost prezentat efectivului SPPS în cadrul unei ceremonii oficiale.

Domnul Iaroslav Martin are o experiență de peste 20 de ani în organele de forță, inclusiv în SPPS, și a ajuns la gradul de colonel. Sunt ferm convins că noul conducător, fiind un profesionist, va face față în funcția lui responsabilă. I-am adresat sincere felicitări, dorindu-i succes în activitatea pe care o va desfășura începând de astăzi. Totodată, le-am mulțumit ofițerilor SPPS pentru profesionalismul, curajul și devotamentul de care dau dovadă în asigurarea la cel mai înalt nivel a protecției demnitarilor din țară și a celor străini”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Iaroslav Martin a activat mai mulți ani încadrul SPPS, fiind decorat în mai 2009 cu Ordinul “Credinţă Patriei” clasa III, de către ex-președintele Vladimir Voronin. Totodată, Martin a fost membru al Colegiului Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

Ultimii ani el a activat în calitate de vicedirector pentru investiții, logistică și securitate în cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.