Moldova ar putea fi următoarea victimă a Moscovei, a declarat fostul spicher Andrian Candu, referindu-se la faptul că actuala coaliție de guvernare este controlată de un președinte pro-rus. Părerea a fost exprimată de fostul preşedinte al Parlamentului Andrian Candu într-un interviu pentru portalul american Newsmax.

Candu a declarat presei de peste ocean că există probe care demonstrează legăturile lui Igor Dodon cu Rusia şi că, în ultimii trei ani, Partidul Socialiştilor a fost finanţat de Moscova cu 36 de milioane de dolari. Fostul şef al legislativului a ţinut să menţioneze că Rusia reprezintă un pericol iminent pentru Moldova din mai multe motive.

Cea mai mare îngrijorare vine din regiunea transnitreană, unde Moscova îşi păstrează prezenţa militară încă din perioada sovietică. O altă provocare pentru ţara noastră este dependenţa de gazul rusesc. Andrian Candu susţine însă că, în ultimii ani, Guvernul Filip a depus eforturi colosale pentru a o reduce.

În acest scop, a fost lansat un proiect de interconectare energetică dintre Republica Moldova şi România care presupune construcţia gazoductului Iaşi-Chişinău.

La finalul interviului, Candu a concluzionat că pentru evitarea unei implicări a Kremlinului în ţara noastră trebuiau să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.