Prim-ministrul Sandu a avertizat astăzi Consiliul Superior al Magistraturii că va apela pentru "soluții" în Parlament și Guvern, dacă instituția nu va lua măsurile cuvenite "curățării sistemului". Cu această ocazie, șeful Executivului le-a promis "judecătorilor corecți" sprijin din partea Guvernului, subliniind că în cadrul sistemuluii trebuie să rămână doar persoane oneste.

Potrivit prim-ministrului, în sistem trebuie să rămână doar persoane oneste, iar alții ar trebui să plece.

Nu putem să tolerăm în continuare atitudinea neserioasă, nerespectuoasă față de lege și față de cetățeni, atunci când toată țara strigă justiție, iar CSM se face că plouă”, a spus Maia Sandu.

Șeful Executivului a declarat că „judecătorii corecți” vor avea cel mai mare sprijin din partea Guvernului. Ea a menționat că aceștia se pot adresa Executivului în cazul în care simt presiuni asupra sa.

Toți cei care au luat decizii ilegale, și acest lucru se știe, trebuie să fie sancționați, trebuie să fie eliminați din sistem. Deciziile trebuie să fie corecte, independente de orice influență economică sau juridică”, a declarat prim-ministrul.

Totodată, Sandu a spus că rolul principal pentru curățarea sistemului îi revine Consiliului. În acest sens, în cazul în care în săptămânile următoare lucrurile nu se vor schimba, spune premierul, „vor fi găsite soluții în Parlament și Guvern”.