Igor Dodon spune că nu-l interesează plecarea lui Vlad Plahotniuc de la șefia Partidului Democrat. Potrivit lui, acestea sunt treburile interne ale formațiunii sus-menționate.

Este treaba lor interna... Singuri să se clarifice... Nu mă interesează venirea sau plecarea unui șef de partid”, a declarat Dodon după întrevederea cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak.

Totodată, Dodon s-a referit și la vizitele sale în perioada următoare la Bruxelles și în SUA. În ceea ce privește relațiile cu România, Dodon a spus că totul este bine: „Sunt pentru relații bune cu frații noștri români. Noi nu avem subiecte probleematice. Doar un singur subiect, îl știți, despre păstrarea statalității. În rest, totul e bine cu românii”.

Vlad Plahotniuc a anunțat astăzi, pe Facebook, că își depune mandatul de președinte al partidului. Vlad Plahotniuc le-a propus colegilor din formațiune să organizeze cât mai curând congresul partidului pentru a alege o nouă conducere și a aproba un nou program politic. Vlad Plahotniuc a mai scris că nu va candida la acest congres pentru vreo funcție în partid.