Președintele fracțiunii PDM, Pavel Filip, anunță că formațiunea pe care o reprezintă va fi în opoziție constructivă, susținând proiectele ce țin de implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar și inițiativele care sunt în beneficiul cetățenilor și al țării. Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii cu delegația Parlamentului UE, în frunte cu vicepreședintele Heidi Hautala.

Am avut un schimb de opinii cu delegația Parlamentului European despre situația politică din Republica Moldova, relevând rolul important al opoziției într-un stat democratic. PDM va fi în opoziție constructivă, susținând proiectele ce țin de implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar și inițiativele care sunt în beneficiul cetățenilor și al țării. Totodată, ne dorim o atitudine echilibrată și corectă din partea guvernării. Depolitizarea nu trebuie să însemne subordonarea instituțiilor statului actualei majorități parlamentare”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Amintim că o delegație din Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European (AFET) se află în Republica Moldova într-o vizită de lucru. Delegația AFET este condusă de către Heidi Hautala, vicepreședintele Parlamentului European.