Dmitri Kozak vine și săptămâna viitoare la Chșinău. Vicepremierul rus va fi însoțit, în vizita sa oficială, de ministrul Agriculturii, Dmitri Patrușev. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către vicepremierul pentru Reintegrare, Vasile Șova.

Din câte cunosc, acestă vizită este planificată. Din delegație va mai face parte ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patruşev, care este și preşedinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică. Vizita e planificată pentru săptămâna următoare, acum se discută agenda și etapele de desfașurare”, a declarat Șova.

Înafară de funcția de ministru al Agriculturii, Dmitri Patrușev este și membru al Consiliului de directori al „Gazprom”. El este fiul lui Nikolai Patrușev, fostul șef al FSB (serviciul rus de securitate) și secretarul actual al Consiliului de Securitate al FR.

De precizat că în ultimele zile s-a vehiculat informația precum că Dmitri Kozak ar urma să vină cu o vizită oficială la Chișinău.

Igor Dodon, care se află într-o vizită de lucru la Minsk (Belarus), a anunțat anterior că va avea o întrevedere atât cu Kozak, cât și cu premierul rus Dmitri Medvedev.

Dmitri Kozak a efectuat o vizită de lucru la începutul lunii iunie, în ultima săptămână când mai putea fi formată o majoritate parlamentară la Chișinău. Reprezentanții PSRM au recunoscut ulterior că anume datorită lui Kozak s-a reușit deblocarea procesului de negocieri dintre ACUM și PSRM, deblocare care s-a soldat în cele din urmp cu semnarea, la 8 iunie, a unei alianțe temporară ce și-a zis "temporară".