Premierul Maia Sandu spune că prima sa vizită oficială peste hotare va fi efectuată la Bruxelles. Cât despre răspunsul la invitația premierului român Viorica Dăncilă, prim-ministrul de la Chișinău a declarat că va decide doar în urma unei discuții telefonice. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Prim-ministrul a fost întrbat, unde și când urmează să efectueze prima sa vizită oficială. 

„Prima vizită va fi la Bruxelles, unde am primit și o invitație. Cred că îi va da curs la începutul lunii iulie”, a declarat Sandu. 

Moderatorul emisiunii a întrebat premierul dacă a răspuns invitației primului ministru al României Viorica Dăncilă. 

„Acest lucru încă urmează să-l stabilim după ce vom avea o discuție telefonică. Desigur că voi merge la București dar deja după vizita de la Bruxelles”, a răspuns Maia Sandu. 

Amintim că acum patru zile premierul Viorica Dăncilă a transmis prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, în numele Guvernului României, pentru preluarea mandatului. Totodată, Dăncilă i-a adresat invitaţia de a efectua la Bucureşti prima vizită oficială în străinătate.

Sursa citată a precizat că Viorica Dăncilă a reafirmat deplina disponibilitate a Guvernului României de continuare a Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, baza esenţială a relaţiei bilaterale dintre cele două ţări.

Şeful Executivului român apreciază că este ”de relevanţă majoră continuarea de către noul Guvern al Republicii Moldova a poziţiei privind reglementarea conflictului transnistrean, cu respectarea integrităţii teritoriale şi suveranităţii Republicii Moldova, în graniţele sale recunoscute internaţional şi fără să fie afectat parcursul său pro-european”.

Totodată, prim-ministrul Viorica Dăncilă a adresat premierului Maia Sandu invitaţia de a efectua prima sa vizită în străinătate, la Bucureşti, cât mai curând posibil, pentru a continua tradiţia colaborării fireşti dintre România şi Republica Moldova.

Detalii: Viorica Dăncilă a felicitat-o pe Maia Sandu și a invitat-o la București