Premierul Maia Sandu spune că în ultima perioadă sunt anumite turbulențe în sistemul judecătoresc. Aceasta a concluzionat după ce a văzut ultimele „eliberări”: Renato Usatîi, Iurie Bolboceanu și proprietarul rețelelor Andys Pizza Andrei Tranga.

În cadrul emisiunii „Punctul pe azi" de la TVR Moldova Maia Sandu a fost întrebată dacă există vreo legătură între ultimele eliberări de după gratii.

„În cazul Tranga sunt aceleași semne de întrebare ca în cazul Usatîi, ori s-a făcut abuz anterior ori se face acum prin decizii dictate", a declarat Maia Sandu.

Același răspuns a fost și în cazul Iurie Bolboceanu

„Bolboceanu în aceeași categorie. Dacă unii judecători s-au eliberat, atunci să spună ca să vedem când s-a făcut abuz, atunci sau acum
sunt anumite turbulențe în sistem. Unii judecători se simt liberi alții se simt încă controlați de sistem. Apelul meu către procurori și judecători este să înceteze să comită ilegalități”, a răspuns premierul. 

Maia Sandu s-a referit și la asistența macronfincnaciară care este condiționată de reforma justiției. Aceasta a precizat că termenul este într-adevăr scurt dar trebuie să fie făcuți anumiți pași pentru a arăta continuitatea acestora. 

Amintim că Maia Sandu, a venit anterior cu o reacție pe pagina sa de Facebook după ce procurorii l-au eliberat pe Renato Usatîi. Potrivit lui Sandu, decizia de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare.

Detalii: Maia Sandu: Anularea mandatului de arest pe numele lui Usatîi, ridică mari semne de întrebare

Ieri magistrații de la Curtea de Apel au decis să-l elibereze din pușcărie pe ex-deputatul Iurie Bolboceanu, condamnat de Trădare de patrie și spionaj în favoarea Rusiei de prima instanță.

Detalii: Curtea de Apel a găsit „portița” // Detaliul care a făcut posibilă eliberarea lui Bolboceanu

Astăzi omul de afaceri Andrei Tranga a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Magistrații Judecătoriei Ciocana au acceptat demersul avocaților lui Tranga, iar omului de afaceri i-a fost schimbat măsura de arest preventiv. Acesta a primit de mandat arest la domiciliu pentru 20 de zile.

Detalii: Judecătorii de la Ciocana au decis: Andrei Tranga va sta în arest la domiciliu