Cinci deputați și 11 ex-parlamentari riscă amenzi pentru că nu au depus declarații de avere și interese personale, dar și pentru prezentarea datelor tardive.

Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale de Integritate, a fost stabilit că 6 ex-deputaţi şi 3 deputaţi din actualul Parlament al Republicii Moldova nu şi-au depus declaraţiile de avere şi interese personale, iar alţi 5 ex-deputaţi şi 2 deputaţi au depus declaraţiile de avere şi interese personale tardiv. În acest sens, în privinţa ex-deputaţilor şi actualilor deputaţi au fost demarate proceduri de control al averii şi intereselor personale.

Totodată, în privinţa acestora, Autoritatea a iniţiat cauze contravenţionale, în conformitate cu art.3302 din Codul Contravenţional care prevede o amendă între 1 500 și 4 500 lei.

ANI nu menționează cine sunt acești politicieni, însă precizează că subiecţii declarării vizaţi, urmează a fi notificaţi conform procedurii despre depunerea declaraţiei de avere şi interese personale, iniţierea procedurii de control și iniţierea cauzelor contravenţionale.