Noul ministru de Interne Andrei Năstase spune că în scurt timp va fi organizat un concurs prin care să fie numit un nou șef la Inspectoratul General de Poliție.

Anunțul a fost făcut de Năstase în cadrul ședinței guvernului de astăzi. 

„Domnul Balan a fost numit șefi interimar la IGP iar acum urmează să găsim prin concurs o persoană care să conducă IGP”, a declarat Năstase. 

Amintim că surse ale portalului Deschide.MD, sub protecția anonimatului, au declarat că după ce s-a aflat despre relația de rudenie a celor doi, Gheorghe Bălan ar intenționa să-și dea demisia din funcție, însă acesta a infirmat acest fapt.

Întrebat ieri de reporterul Deschide.MD dacă, după scandalul iscat în societate privind relația sa cu Năstase, ar intenționa să-și dea demisia, Balan a declarat:

„Nu știu despre ce scandal vorbiți. Nu sunt în nicio incompatibilitate de a-mi da demisia din funcția pe care o dețin. Acum, mă scuzați, sunt foarte ocupat. O zi bună”

Anterior, Andrei Năstase, ministrul MAI, le-a declarat jurnaliștilor că: „afinitatea pe care o are cu domnul Balan nu a avut nimic în comun cu numirea acestuia în funcția de șef interimar al IGP”.

Totodată, este de menționat că, la rândul său, premierul Maia Sandu, întrebată de jurnaliști despre numirea în funcția de șef IGP a cumătrului lui Năstase, a declarat că acesta ar putea fi demis.

„Am vorbit în spațiul public, acolo unde se vor depista conflicte de interese acelea vor fi corectate și mă rog a fost o situație de criză. Acum că am depășit criza, această situația va fi rezolvată. Dacă se va depista conflictul de interese atunci va trebui să se anuleze decizia prin care a fost numit domnul Balan”, a spus Maia Sandu.

Mai multe detalii vezi aici:

Ce scrie presa de la București despre cumătrismul noii guvernări de la Chișinău

Maia Sandu anunță că Andrei Năstase ar putea rămâne fără cumătru la IGP

PDM cere demisia cumătrului lui Năstase de la IGP

Amintim că un alt caz de „cumătrism” a avut loc în noua conducere la MAEIE, unde Andrei Popov era nașul ministrului Popescu. În urma presiunii publice, ministrul de externe a renunțat la serviciile nașului său, Andrei Popov.

Detalii: Ministru Popescu renunță la serviciile nașului său, Andrei Popov