Comisiei de anchetă „pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale” este o comisie lipsită de substanță și lipsită de rezultat. De această părere este vicepreședintele Partidului Democrat, fostul speaker al Parlamentului, Andrian Candu.

În cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, Candu a declarat că această comisie este mai mult pentru intimidarea, în cazul de față, a Partidului Democrat și a opoziției parlamentare a Partidului Democrat.

Această comisie este lipsită de substanță și lipsită de rezultat, și, este pur și simplu un instrument de intimidare a Partidului Democrat și, în cazul de față, a opoziției parlamentare”, a spus el.

Potrivit lui, noua majoritate parlamentară se face, la fel, vinovată de încălcarea Constituției, așa cum îi incriminează acest lucru PDM-ului.

Liderii PDM au declarat că singura soluție sunt alegerile parlamentare. Noi nu vorbim de preluarea puterii, nici de menținerea puterii”, a menționat Candu.

Vicepreședintele PDM susține că formațiunea pe care o reprezintă a insistat pe faptul că pentru depășirea crizei politice sunt necesare alegerile anticipate: „Noi am spus că alegerile parlamentare și alegerea cetățenilor este soluția... În cazul în care clasa politică a eșuat, cetățenii trebuie să decidă”.

Cei care au încercat să preia puterea ilegal, se fac la fel, probabil, vinoveți de încălcarea Constituției, dacă cumva deciziile Curții Constituționale din 7-9 iunie ar fi rămas în vigoare”, a precizat el.

Amintim că majoritatea parlamentară ACUM-PSRM a creat marți, 18 iunie, o comisie de anchetă „pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale”.

Detalii: Parlamentul a creat Comisia de anchetă a tentativei de puci anticonstituțional