Igor Dodon susține că „pentru realizarea tuturor reformelor necesare țării va fi nevoie de cel puțin un an, însă ar fi ideal ca actuala configurare a guvernării să fie menținută pentru toți cei patru ani de mandat parlamentar”. Opinia a fost exprimată azi în cadrul întrevederii cu Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, care se află cu o vizită de lucru în Republica Moldova.

Dodon i-a mulțumit partenerilor europeni pentru recunoașterea noii majorități parlamentare și a Guvernului precum și pentru susținerea eforturilor depuse de noua guvernare legitimă în vederea stabilizării situației în țară.

Am menționat faptul că reacția promtă și clară a Uniunii Europene și a altor parteneri externi ai Moldovei este foarte importantă pentru noi și ne oferă șansa pentru o nouă dezvoltare a RM”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, Administrația Președintelui și PSRM va acorda sprijinul necesar Cabinetului de Miniștri condus de Maia Sandu, „deoarece consideră că acest lucru va contribui la consolidarea noii guvernări și la îmbunătățirea dialogului cu partenerii externi”.

În context, l-am informat pe diplomatul european despre importanța asigurării unei activități pe termen lung a majorității parlamentare și a Guvernului... Am menționat că dacă în viitor vor apărea divergențe între PSRM și blocul ACUM, aceste forțe vor lăsa problemele la o parte, pentru a menține stabilitatea, ori se vor înțelege în privința organizării alegerilor parlamentare anticipate”, a menționat Dodon.