Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat pentru Radio Europa Liberă că cetățenii RM vor relații bune cu toți partenerii externi, fie Rusia, SUA sau UE. În aceeași ordine de idei, consideră ministrul, Republica Moldova este prea mică pentru a-și permite să sufere din cauza conflictelor geopolitice.

„Eu cred că, într-adevăr, populația Republicii Moldova și cetățenii Republicii Moldova, o bună parte din ei, preferă o apropiere de Rusia, alții preferă o apropiere de Europa, dar în fond eu cred că, practic, toți cetățenii Republicii Moldova sunt uniți în dorința lor de a avea relații bune cu toți partenerii externi. Cei care preferă o apropiere de Rusia, practic, de cele mai multe ori nu sunt anti-europeni și nu sunt anti-americani și, prin urmare, acei cetățeni ai Republicii Moldova care preferă integrarea europeană de foarte multe ori nu sunt anti-ruși. Și în sensul acesta cred că un metanarativ, o platformă de politică externă care unește peste 80 la sută din cetățenii Republicii Moldova este dorința de a face țara mai prosperă, de a crea locuri de muncă și a atinge acest obiectiv prin relații corecte cu toți partenerii externi – și cu Statele Unite, și cu Uniunea Europeană, și cu România, și cu Ucraina, și cu Rusia”, a declarat Nicu Popescu.

Popescu spune că cele trei partide de la guvernare - PRSM, PAS și DA au dorința comună, cea de a crea condiții mai bune pentru dezvoltarea economică în Moldova, iar acest lucru este mai important pentru populația Republicii Moldova, decât etichetele geopolitice aplicate acestui sau altui partid.