Viceprim-ministrul Vasilii Șova a avut o întrevedere cu Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova Claus Neukirch. Cei doi au vorbit despre „noi idei ce pot fi promovate și sunt în măsură să contribuie la sporirea eficienței mecanismelor procesului de negocieri”.

Într-un comunicat de presă al Biroului pentru Reintegrare se spune că discuțiile celor doi s-au concentrat pe situația existentă și pe rezultatele marcate în activitatea grupurilor de lucru sectoriale, fiind menționată necesitatea identificării unor soluții viabile la cele mai stringente probleme, în particular a celor ce figurează pe agenda grupurilor de lucru pentru telecomunicații și servicii poștale și pentru economie.

„S-a efectuat un schimb de opinii pe anumite subiecte cu caracter sensibil și care vizează problema asigurării respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în regiunea transnistreană”, se mai spune în comunicat 

De asemenea au fost abordate și posibilele noi idei ce pot fi promovate și sunt în măsură să contribuie la sporirea eficienței mecanismelor procesului de negocieri, inclusiv în realizarea unor inițiative de proiecte, cum ar fi implementarea cu suportul partenerilor internaționali a proiectului de infrastructură privind reconstrucția drumului național M5 „Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina”.

Șova a exprimat recunoștința în raport cu mediatorii și observatorii din formatul de negocieri „5+2” pentru acordarea unui interes sporit față de dosarul transnistrean și disponibilitatea de a activiza eforturile direcționate spre atingerea unor rezultate concrete în cadrul lucrărilor Conferinței permanente pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană.

De precizat este și faptul că noul viceprim-ministrul Vasilii Șova a fost până acum consilierul președintelui Dodon pe segmentul reintegrării.