Nici nu a apucat bine să preia mandatul de preşedinte, că Igor Dodon s-a apucat de remanieri. După ce a sfințit biroul unde unde a stat predecesorul său - Nicolae Timofti, președintele pro-rus a schimbat limba română în „limba moldovenească". Pe site-ul Președinției, limba de acces a paginii s-a transformat astăzi din RO (română) în MD, adică moldovenească.

Pe pagina oficială a președintelui a fost plasată deja biografia lui Igor Dodon. Acolo, acesta indica limba „moldovenească" drept limbă nativă.

Până la 23 decembrie, în timpul mandatului lui Nicolae Timofi, limba de accesare a site-ului era cea română.

Amintim că Preşedintele Igor Dodon a depus vineri Jurământul ţinând mâna dreapta pe o Constituţia din Blocul de Constituţionalitate tipărit anul acesta în ediţie limitată. Asta înseamnă că în ea, chiar pe primele pagini, este inclusă Declaraţia de independenţă a Republicii Moldova, în care figurează sintagma "limba română".

Igor Dodon a declarat în repetate rânduri că, în opinia lui şi a PSRM, limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească. Prin urmare, atunci când cineva îi invoca Declaraţia de independenţă şi sintagma "limba română", Dodon spunea că de fapt Constituţia este documentul fundamental al statului, iar în Constituţia RM scrie doar "limba de stat". Abia în 2013 Înalta Curte a stabilit că de fapt limba de stat este limba română, însă aceasta decizie nu a fost acceptată de o parte a societăţii, inclusiv de Igor Dodon şi echipa lui.