Vicepreședintele PDM Vladimir Cebotari l-a numit pe noul ministru de Interne, Andrei Năstase - analfabet juridic. Astfel Cebotari a comentat faptul că Andrei Năstase cere ridicarea imunității lui Vladimir Plahotniuc.

Întrebat de presă dacă a fost ridicată imunitatea președintelui PDM Vladimir Plahotniuc, în urma solicitării lui Andrei Năstase, Cebotari a spus că Năstase nu cunaoște legislația.

„Nu a fost luată nicio decizie de luare a imunității. Domnul Năstase, din păcate, nu doresc să-mi numesc colegii în vre-un mod sau altul, dar trebuie să recunosc că nu am alt cuvânt în adresa dumnealui decât - analfabet juridic. Doar procuratura poate să vină cu o astfel de solicitare în adresa unor persoane care sunt protejate de imunitate parlamentară și doar dacă sunt probe veridice și foarte clare. Articole, din nu știu care ziaruțe sau portaluri, care tot ei le scriu, din păcate, nu sunt probe”, a declarat Cebotari. 

Ulterior Cebotari nu a mai vrut să mai comenteze unele afirmații ale politicienilor ACUMPSRM: „Eu nu mai vreau. Eu sunt foarte supărat atunci când comentez prostii. Eu vreau să stăm deasupra prostiilor lor. Până acum v-au hrănit cu prostii și voi le-ați înghițit. Suntem sătui”.

Amintim că noul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a depus un denunț la Procuratura Generală prin care cere lui Eduard Harunjen să fie inițiată o cauză penală pe numele judecătorilor Curții Constituționale pentru tentativă de uzurpare a puterii în stat. În același timp Năstase cere ridicarea imunității deputatului democrat Vladimir Plahotniuc, pentru că i-ar fi determinat pe magistrați să comită aceste ilegalități.

Detalii: Năstase l-a denunțat pe Plahotniuc și pe judecătorii CCM la Procuratura Generală