Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în R. Moldova, Dereck J. Hogan. Discuția a fost purtată în limba rusă.

În imaginile video plasate pe pagina de Facebook a președintelui, vedem cum Dodon vorbește în limba rusă, iar ambasadorul SUA tot în rusă îi răspunde. Dodon a vorbit despre faptul că SUA, Rusia și UE au avut pentru prima dată o poziție consolidată față de criza din R. Moldova, iar acest fapt va contribui la dezvoltarea statului.  

„Sunt convins că susținerea consolidată din partea Federației Ruse, a Statelor Unite ale Americii și a Uniunii Europene ne oferă șanse mari pentru continuarea dezvoltării dinamice a Republicii Moldova și deschide o nouă etapă, principială, în istoria statului nostru”, a spus Dodon.

Dodon și Hogan au mai discutat și subiecte actuale cu privire la relațiile de cooperare moldo-americane. Dodon a reiterat disponibilitatea noii guvernări de a păstra toate acordurile semnate cu partenerii externi și de a aprofunda dialogul strategic cu aceștia, inclusiv cu SUA, în cadrul unei politici externe echilibrate între Est și Vest.