Marșul poporului care urma să aibă loc pe data de 16 iunie la Chișinău în susținerea noii guvernări s-ar fi transformat într-o destabilizare. Igor Dodon susține că a primit informație sigură că unii oponenți ai noii puteri, inclusiv din afara țării, pregăteau acest scenariu.

„Sunt convins că dacă ieri desfășuram acel marș urma să avem o destabilizare. Am avut informație clară  și exactă că au existat câteva grupuri a câte 10-15 oameni, inclusiv străini. Am avut informație și din ce țări. Aceștia intenționau să destabilizeze situația în centrul Chișinăului. Trebuie să înțelegem că unii susținători ai PDM erau foarte supărați de pierderea puterii și căutau să-și verse mânia pe cineva”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la canalul de televiziune NTV.

Acesta a precizat că la acel moment noua putere nu deținea controlul asupra forțelor de ordine și astfel a fost luată decizia de a anula marșul.

„Când am analizat tot  spectrul am luat decizia de a amâna marșul. Desigur că el va avea loc doar  după ce vom pune unele puncte pe i”, a precizat Dodon.              

În cadrul emisiunii Igor Dodon a mai declarat că la sfârșitul acestei săptămâni s-ar putea întâlni la Minsk cu premierul rus Dmitri  Medvedev cu care va discuta despre prelungirea perioadei de ridicare a impozitelor de export în Federația Rusă care se termină pe 1 iulie.