Șeful dela IGP numit de Andrei Năstase confirmă că este cumătrul noului ministru de interne.

Contactat de Ziarul de Gardă, Gheorghe Balan a recunoscut că este cumătrul lui Andrei Năstase și a menționat că o clarificare la situația creată ar fi mai bine să ne-o ofere noul ministru al MAI. Andrei Năstase nu a răspuns însă la apelurile telefonice pentru a ne oferi o explicație. Anterior acesta le-a declarat jurnaliștilor că afinitatea pe care o are cu domnul Balan nu a avut nimic în comun cu numirea acestuia în funcția de șef interimar al IGP”.

Premierul Maia Sandu a declarat astăzi că Mihai Balan, șeful interimar de la IGP numit de Andrei Năstase ar putea fi demis.

Declarația a venit drept răspuns la întrebarea jurnaliștilor: „ați vorbit despre inacceptabilitatea numirilor în funcții după viziunile politice, cum rămâne cu numirea cumătrului lui Andrei Năstase în funcția de șef IGP?”

„Am vorbit în spațiul public, acolo unde se vor depista conflicte de interese acelea vor fi corectate și mă rog a fost o situație de criză. Acum că am depășit criza, această situația va fi rezolvată”, a răspuns Maia Sandu. 

Cum anume?, a fost precizarea presei. 

„În sensul că se va elimina conflictul de interese. Dacă se va depista conflictul de interese atunci va trebui să se anuleze decizia prin care a fost numit domnul Balan”, a adăugat Maia Sandu. 

Amintim că Andrei Năstase, ministrul de Interne al noului guvern din Republica Moldova, și-a numit nașul șef al Poliției, potrivit presei de peste Prut. Judecătorul Gheorghe Bălan a fost numit șef al Inspectoratului General al Polției în ciuda relației de rudenie cu unul dintre cei doi lideri ai alianței ACUM.