Igor Dodon anunță „un moratoriu pe subiecte ideologice și geopolitice” care dezbină majoritatea parlamentară, formată din PSRM și ACUM. Mesajul a fostă făcut pe pagina sa de Facebook.

Promit că, în calitate de Președinte al țării, voi face tot posibilul pentru a ajuta în depășirea tuturor dificultăților, contradicțiilor și dezbinărilor care, cu siguranță, vor apărea. Pentru ca noua guvernare să se consolideze și să reziste este extrem de important ca cel puțin pentru o perioadă de timp, să anunțăm un moratoriu pe subiecte ideologice și geopolitice care ne dezbină”, a scris el.

Potrivit lui Dodon, pentru „a face față tuturor problemelor și provocărilor din partea regimului care a plecat, este foarte important ca majoritatea parlamentară și guvernul să acționeze în comun și într-o echipă unită”.

Totodată, Dodon și-a adus aminte de proiectul anunțat anterior cu privire la interzicerea „traseismului politic”.

Vreau să garantez reprezentanților tuturor partidelor prezente în parlamentul țării: noi nu vom admite turismul politic și trecerea deputaților dintr-o fracțiune în alta. Fiecare deputat trebuie să aparțină acelei fracțiuni pentru care au votat alegătorii și care i-au acordat mandatul de deputat. Noi vom consfinți această normă în legislație”, a precizat el.

Amintim că anterior, despre necesitatea renunțării la subiectele ce țin de vectorul geopolitic a vorbit și Andrei Năstase: „Trebuie să punem batista pe țâmbal cu privire la vectorul geopolitic”, declara el anterior.