Fostul premier Pavel Filip a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că mai mulți funcționari sunt obligați în aceste zile să semneze cereri de demisie. Acesta se arată nedumerit de faptul că acest lucru se întâmplă așa de repede după ce Guvernul Sandu a intrat în legaliate.

„Au promis că vor evalua activitatea instituțiilor publice înainte de a lua decizii importante. Dar iată că astăzi au fost invitați funcționari publici cărora li s-a propus să scrie cerere de demisie. Rapidă evaluare a instituțiilor și a funcționarilor. Asta în contextul în care au fost numiți în funcții pe bază de concurs și sunt profesionaiști dar mai ales că nu au avut activitate de partid”, a declarat Filip.

Democratul a adăugat că „aceste persoane ulterior sunt aboradate ca să schimbe partidul din care fac parte și anume să treacă la cele care acum dețin guvernarea”

„Cer acestor partide ca prin aceste demiteri să nu să se lanseze în răfuieli și să nu creeze haos prin această epurare și decapitare a instituțiilor statului. Demonstrați că sunteți mai buni ca noi”, a adăugat Filip.

Amintim că Partidul Democrat a decis la finalul săptămânii trecute să se retragă de la guvernare. Decizia a fost anunțată de vicepreședintele formațiunii, Vladimir Cebotari. Ulterior Curtea Constituțională a anunțat că își va revizui deciziile prin care urma să fie dizolvat parlamentul care a învestit Guvernul Maiei Sandu.