Noul ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, anunță care vor fi direcțiile sale de activitate pentru perioada următoare. Potrivit lui, cei care nu vor putea accepta noul plan de activitate, vor fi liberi să plece.

În cadrul prezentării sale echipei Ministerului, Brînzan a declarat că va activa în direcția „developării tuturor tranzacțiilor ilegale și combaterii corupției în sistem”, „demonopolizării”, „deetatizării proprietății statului și atragerii investitorilor externi prin privatizare sau parteneriate publice-private”, dar și „dezvoltării economiei”.

Nu putem vorbi despre o dezvoltare reală fără a nu ne focusa pe primul punct din listă - lupta cu corupția”, a declarat Brînzan.

El a mnționat că nu va tolera corupția și i-a îndemnat pe funcționari să se adreseze direct dacă vor fi supuși vreodată presiunilor.

Voi încuraja profesionalismul și nu voi accepta cumătrismul, nepotismul și nănășismul. Trebuie să existe o etică a muncii: ori faci lucrul bine, ori nu îl faci deloc”, a precizat el.