Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Guvernul Maiei Sandu, efectuează prima sa vizită oficială în Statele Unite ale Americii.

Vizita a început astăzi, iar ministrul anunță „câteva zile pline” la Washington, inclusiv întrevederi oficiale și discuții cu diaspora, scrie Ziarul Național.

„Una dintre primele vizite oficiale planificate încă de la investirea Guvernului Maia Sandu este cea care pe care o încep astăzi în Statele Unite ale Americii, unul dintre cei mai importanți parteneri stragici de dezvoltare ai țării noastre. Urmează câteva zile foarte pline, cu mai multe întâlniri și întrevederi oficiale în Washington. Un moment special al vizitei mele în America va fi întâlnirea cu diaspora noastră. Vă aștept pe toți cei care veți fi în zonă marți, 18 iunie, la ora locală 18.00, la sediul Ambasadei noastre (2101 S Street NW, Washington D.C 20008) pentru a discuta împreună despre cum vedem viitorul țării noastre. În tot efortul nostru de a readuce Republica Moldova pe drumul cel bun diaspora joacă și va juca un rol fundamental”, a scris ministrul Nicu Popescu pe Facebook. 

Amintim că, anterior, ministrul Popescu a anunțat că una dintre prioritățile mandatului său va fi deblocarea procesului de integrare europeană și readucerea R. Moldova pe „harta pozitivă” a UE.