Noul ministrul al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a fost prezentat de către prim-ministra Maia Sandu personalului de la Ministerul de Interne.

Prim-ministrul Maia Sandu s-a adresat polițiștilor: „De azi înainte veți sluji cetățeanului. Nu în interesul unui politician sau a unui grup infracțional”.

Potrivit ei, una dintre scopurile noii guvernări este să restabilească încrederea cetățenilor în instituții.

„Împreună vom participa la deconspirarea schemelor de corupție, ca banul public să fie folosit pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a oamenilor. [...] Vreau să știți că nu am venit să ne răzbunăm. Vrem să începem de pe o foaie curată și să construim un alt mod de lucru în Guvern și un alt fel de relații între conducători și angajați”, a declarat Maia Sandu.

Andrei Năstase a menţionat că Poliţia are o responsabilitate foarte importantă şi anume garantarea siguranţei fiecărui cetăţean.

„Politizarea activității MAI încetează din acest moment, iar garanția voi fi chiar eu și fiecare dintre colegii mei polițiști. Maniera în care MAI a fost folosit în interesul unei singure persoane și a unui grup de interese este inadmisibilă și neconstituțonală. Activitatea MAI va răspune în detalii legilor specifice care ne formulează responsabilitățile”, a declarat Andrei Năstase.

„Străzile Moldovei vor fi eliberate de interlopi, iar contrabanda de la frontieră va fi sub asediu permanent. Activitățile ilegale vor fi anihilate și vom desfășura proiecte de prevenire a acestora”, a adăugat vicepremierul.