Membrii și susținătorii „Partidului Nostru” l-au întâlnit pe Renato Usatîi la Punctul de trecere „Sculeni”. Politicianul intenționează să revină în Republica Moldova.

Într-o intervenție live, Usatîi a declarat că în decurs de 10-15 minute se va afla pe teritoriul Republicii Moldova.

Am înțeles că au venit mulți polițiști, forțe cu destinație specială. Mă adresez tuturor procurorilor, tuturor celor care sunt prezenți azi. Eu mă întorc în Republica Moldova pentru a mă lămuri cu toate dosarele penale, cu toate aceste povești în care am fost acuzat”, a declarat el.

Acesta a mai adăugat că se întoarce la Chișinău și nu exclude că va avea discuții cu Poliția.

Mai mulți membri și simpatizanți ai „Partidului Nostru” au venit la Punctul de trecere „Sculeni” pentru a-l întâmpina pe liderul său.

Amintim că Renato Usatîi este anunțat în căutare de autoritățile din R.Moldova din octombrie 2016. Acesta este bănuit că ar fi deposedat pe bancherul rus, Gherman Gorbunțov, de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chișinău și ar fi comandat asasinarea lui.

Mai mulți ani, liderul „Partidului Nostru” se ascundea în Rusia, însă acum câteva luni a plecat în Germania.

La sfârșitul lunii martie, Usatîi a făcut un anunț pe pagina sa de Facebook în care a spus că în noiembrie 2018 într-o dimineață a fost vizitat de organele ruse de anchetă și mascați: „În ordonanță a fost scris că ei caută un prieten de-al meu... Dar ei au știu că prietenul meu locuiește în Israel”.

Ulterior, în luna mai, s-a aflat că Renato Usatîi a fost dat în căutare de autoritățile ruse - informația pe care liderul „Partidului Nostru” a negat-o.

Știrea se actualizează!