Igor Dodon salută decizia Curții Constituționale prin care au fost revizuite hotărârile pronunțate în data de 7-9 iunie 2019.

Toate interpretările juridice defectuase care au dus la instituirea crizei politice și instituționale în Republica Moldova au fost înlăturate. Criza politică și constituțională a fost depășită. Cu Doamne ajută!”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că magistrații Curții Constituționale și-au anulat hotăririle luate în zilele de 7-9 iunie. Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă.

Astfel, au fost anulate hotărârile pin care data de 7 iunie a fost declarată termen-limită pentru investirea Guvernului, hotărârile prin care au fost declarate neconstituționale deciziile Parlamentului de alegere a Zinaidei Greceanîi în funcția de speaker și investire a Guvernului în frunte cu Maia Sandu, dar și suspendarea din funcție a lui Igor Dodon pentru ca Pavel Filip să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului și să numească data de 6 septembrie pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

Detalii: Curtea Constituțională și-a anulat deciziile din 7-9 iunie: Greceanîi - speaker. Sandu - premier