„Suntem determinați să facem totul ce ne stă în puteri ca standardele de viață a cetățenilor să crească. O să analizăm fiecare inițiativă lansată de Executivul precedent, să vedem în ce măsură aceste inițiative chiar sunt în interesul cetățeanului și în funcție de aceasta o să luăm decizii”. Declarația aparține Maiei Sandu, răspunzând la întrebarea jurnaliștilor care va fi soarta proiectelor „Prima Casă” și „Drumuri Bune”, lansate de Guvernul lui Pavel Filip.

Întrebată despre „Chișinău Arena”, ea a spus că „cu siguranță, este un proiect cu foarte multe deficiențe”.

Va fi unul dintre proiectele care vor fi cercetate, investigate modul în care s-a făcut achiziția, s-a semnat contractul și multe alte lucruri despre care dumneavoastră, cei din presă, ați vorbit. Este unul dintre proiectele prioritare pe agenda noastră pentru investigare și cercetare”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că anterior, ministrul Finanțelor din Guvernul condus de Maia Sandu, Natalia Gavrliță, a declarat că programele PD "Prima casă" și "Đrumuri Bune", lansate anul trecut, ar putea fi sistate. Potrivit ei, deciziile privind aceste programe au fost luate în condiții netrasparente și nu este clar cât de eficiente sunt acestea pentru cetățeni, dar și pentru bugetul de stat.

Detalii: Ministru din Guvernul Sandu spune că va analiza cât de rezonabile sunt Prima Casă și Drumuri Bune