Maia Sandu, însoțită de Andrei Năstase și deputații Blocului „ACUM”, au intrat în clădirea Guvernului, unde are loc o „ședință operativă”. Reprezentanților presei nu li s-a permis accesul la ședința convocată de Maia Sandu.

În drum spre întrare, Maia Sandu a declarat jurnaliștilor că vrea să discute cu colegii de la Cancelaria de Stat pentru a vedea care este situatia aici.

Să mergem să prezentăm noii miniștri la ministere. Vom face acest lucru luni, să discutăm despre agenda ședinței la Guvern”, a declarat ea.

Ea a menționat că toți membrii Guvernului sunt pe loc, cu excepția lui Nicolae Popescu (ministru de Externe) care „este în afara țării”.

Rugată să comenteze și evacuarea corturilor din fața instituțiilor guvernamentale, Maia Sandu a spus că „e bine că s-au sfârșit lucrurile așa, în mod pașnic”.

Mulțumim tuturor care au contribuit la acest lucru”, a precizat Sandu.

Totodată, liderul PPDA, Andrei Năstase (ministrul de Interne), întrebat de jurnaliști dacă vor fi deschise dosare penale în privința lui Ilan Shor și Vlad Plahotniuc, a dat un răspuns afirmativ: „Desigur vor fi”.