Igor Dodon a fost astăzi pus în situația să comenteze înregistrpările video apărute în mass-media și care îl prezintă pe președintele R. Moldova la o întrevedere cu Vlad Plahotniuc. Cei doi negociază formarea unei majorități parlamentare, iar Dodon îi propune democratului să semneze un acord secret la sediul Amabsadei ruse, în prezența ambasadorului rus.

"Cum comentați înregistrările apărute ieri cu discuția dintre dvs. și domnul Plahotniuc: banii, influența Rusiei?...", a fost întrebat de jurnaliști Igor Dodon.

„Toate acestea, unele dintre ele, unele dintre ele sunt rupte din context, sunt montări. În ceea ce ține de federalizare, nu poate avea loc federalizarea R. Moldova, aici să fie foarte clar. Nu va accepta nimeni un plan de federalizare a R. Moldova. Nimeni din Occident nu va ccepta în aceste condiții. Cuvântul federalizare a fost spus de domnul Plahotniuc lui Kozak la mine în birou, marți, am așa obișnuință. Toți care mă cunosc, care au de afacere cu Dodon știu că eu nu umblu cu filmări. Cred că cei care se ocupă cu filmări sunt apucături cu care s-au ocupat toată viața. Discuții au avut loc, evident că au avut loc. Eu mi-am pus ca scop să găsesc o soluție, ca să ieșim din situația aceasta. Ce ține de federalizare: este propunerea liderului democrat către ruși, ceea ce este confirmat de domnul Kozak într-un interviu. Ceea ce ține de bani: este rupt din context. Niciun partid nu poate fi finanțat din exterior”, a răspuns socialistul. 

"Care a fost contextul?", a insistat presa. 

„Poate din altă parte și au pus aicea. Nu, niciun partid...” 

"Spuneți, exact, care a fost contextul? Nu vă amintiți?", au reluat jurnaliștii.

„Stimați reprezentanți mass-media, niciun partid nu poate fi finațat din exterior”, a răspuns Dodon, evitând mai departe subiectul. 

Amintim că o înregistrare video demonstreză că președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu președintele PDM Vlad Plahotniuc. În înregistrare, Dodon îi cere lui Plahotniuc să semnze acordul în prezența amabsadorului Rusiei.

Igor Dodon îi cere liderul PDM ca să semnze un acord separat în prezența amasadorului Federației Ruse și care să nu fie făcut public. În acest acord se punea miza pe federalizarea transnistriei. În același timp, urma să fie semnat un alt acord dintre Zinaida Greceanîi și Vlad Plahotniuc, care să fie făcut public. 

Detalii: Proba VIDEO / Dodon îi cere lui Plahotniuc să semneze planul „Kozak 2” în prezența ambasadorului rus

O altă înregistrare video îl surprinde pe președintele Igor Dodon în momentul când cere bani de la liderul PDM Vlad Plahotniuc. În aceeași înregistrare, Dodon mai spune că primește de la ruși câte 700 000 de dolari pe lună.

Probele VIDEO  ar putea duce la anularea alegerilor parlamentare și scoaterea PSRM în afara legii.

Detalii: Proba VIDEO3 / Dodon cere bani de la Plahotniuc și spune că primește de la ruși 700 000 dolari lunar