„Uniunea Europeană se așteaptă ca Republica Moldova, țară asociată la UE, să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului de Asociere”. Despre acest fapt se anunță într-un comunicat de presă al Serviciului de Acțiune Externă al UE.

Ca urmare a deciziilor adoptate de Parlament și în lumina evoluțiilor ulterioare, Uniunea Europeană face apel la calm și reținere. Oficialii aleși democrat trebuie să găsească o cale de dialog pentru Republica Moldova. Uniunea Europeană se așteaptă ca Republica Moldova, țară asociată la UE, să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului nostru de Asociere”, se menționează în comunicat.

Potrivit celor menționate, UE va sprijini în continuare Republica Moldova. În mod special, Serviciul se referă la combaterea corupției și asigurarea independenței sistemului judiciar și depolitizarea instituțiilor statului.

Uniunea Europeană este pregătită să sprijine în continuare reformele care se află în centrul acordului nostru de asociere”, se precizează în  comunicat autoritatea europeană.