Blocul ACUM invită - pentru ultima dată - Partidul Socialiștilor la o nouă rundă de negocieri privind formarea unei majorități parlamentare și învestirea Guvernului. Un anunț în acest sens a fost făcut de liderul PAS, Maia Sandu, care - alături de alți colegi - se află în sala de ședință a Legislativului.

Noi rămânem aici. Am văzut mai devreme anunțul făcut de Partidul Socialiștilor. Am înțeles că și-au dorit să discute cu noi. Foarte ciudat, pentru că noi îi așteptăm de câteva zile și ei nu au venit la aceste discuții. Le spunem că suntem aici și invităm toată fracțiunea PSRM la discuții, ca să încercăm să găsim soluții pentru toate subiectele care au fost puse în discuții. Au mai rămas câteva ore. Am văzut și decizia Curții Constituționale, dar știm că această decizie vine să facă jocurile lui Plahotniuc. Noi trebuie să respectăm legea. Timp mai este, foarte puțin, dar mai este timp. Țara mai poate fi salvată. De aceea, venim cu această invitație către fracțiunea PSRM”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că a încercat să ia legătura cu reprezentanții PSRM, însă aceștia nu i-au răspuns la apeluri.

Cei care își doresc rezolvarea problemei, caută și găsesc soluții, iar cei care nu doresc rezolvarea problemei – vor căuta de fiecare dată pretexte”, a spus el.

Amintim că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a decis să nu facă alianță nici cu PDM, dar nici cu blocul ACUM și să declanșeze alegeri anticipate, decizie adoptată de consiliul Republican al formațiunii.

Totodată, potrivit deciziei Curții Constituționale, termenul de trei luni până când urma să fie format un nou Guvern a curs din data de 9 martie 2019 atunci când au fost validate alegerile parlamentare. După această decizie rezultă că actualul Paralament trebuie dizolvat mâine, având în vedere că lunile martie și mai au avut câte 31 de zile, deci azi se împlinesc exact 90 de zile, așa cum este menționat în decizia CCM.